Frank Vandenbroucke: ""Ik weet voor welk team ik zal rijden"

ANTWERPEN -

Voor de eerste keer sedert zijn ophefmakend ontslag bij Cofidis heeft Frank Vandenbroucke verklaringen afgelegd. VdB verblijft in Toscanië en traint daar in gezelschap van onder andere Massimo Lelli. VTM trok naar Italië en kreeg de veelbesproken Waal voor de camera. Over de ploeg waarvoor hij volgend seizoen zal rijden, liet Vandenbroucke niets los. "Ik weet welk team dat zal zijn, maar ik zeg nog niets", aldus VdB.

G.R.

BR>"Ik had geen andere keuze dan mijn ploegmaats in de steek te laten. In dit geval moest ik in de eerste plaats aan mezelf denken. Maar de Cofidis-Belgen hoeven zich geen zorgen te maken: ze hebben allemaal een goed contract", vertelde hij over zijn breuk met Cofidis.

Over de reden voor zijn vervroegd opstappen bij de Franse sponsor was de winnaar van Luik - Bastenaken - Luik kort. "De kans is groot dat ik in de loop van volgend jaar opnieuw ondervraagd word of moet getuigen in de zaak-Sainz. Zou Cofidis me dan opnieuw geschorst hebben? Op die vraag heb ik nooit een antwoord gekregen. Ik heb 6 maanden op een gesprek gewacht. Toen was mijn geduld op", aldus Frank, die naar eigen zeggen absoluut zeker is dat hij volgend jaar voor een andere ploeg rijdt.