Bezoeker race-evenement overleden na klappen door beveiligers

Print
Een 26-jarige man die zondag zou zijn mishandeld door zes medewerkers van een beveiligingsbedrijf tijdens in Rotterdam, is gisteravond bezweken aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie woensdagochtend bekend gemaakt. Het zestal zit vast wegens openlijke geweldpleging.
De 26-jarige bezoeker kreeg tijdens het afsluitende feest na afloop van Bavaria City Racing - de Formule 1 demonstratie in Rotterdam - ruzie met de beveiligers. Volgens de politie blijkt uit getuigenverklaringen dat daarbij over en weer klappen zijn uitgedeeld. Een aantal bezoekers heeft verklaard dat de 26-jarige Rotterdammer zelf ruzie zocht met omstanders. Toen de beveiligers tussen beiden wilden komen, zou de man door het lint zijn gegaan en één van hen een kopstoot hebben gegeven.
Andere getuigen zeggen dat de bezoeker na zijn aanhouding door beveiligers werd geschopt, geslagen en in een wurggreep werd gehouden. Eenmaal buiten kreeg de man last van versnelde ademhaling, waarna deze stokte. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis, waar inwendig hoofdletsel werd vastgesteld.
De zes beveiligers meldden zich maandagavond zelf bij de politie.