TV-nieuwsdienst volgt millennium(bug) op de voet

"We zullen het jaar eindigen zoals we het begonnen zijn: er staan wanneer er belangrijke evenementen zijn", zei TV1 netmanager Wim Van Severen. En dus zullen TV1 en de VRT TV-nieuwsdienst tijdens de jaarwende extra aandacht besteden aan het nieuwe millennium. Van Severen loofde overigens de "grote mate van bereidheid vanwege de nieuwsdienst om samen te werken met TV1". Die samenwerking is het voorbije jaar extra in de verf gezet tijdens de Kosovo-show, de verkiezingen van 13 juni, de zonsverduistering in augustus, en de voorbije weken met Filip en Mathilde.

Belga

BR>"Het prinselijk huwelijk was niet echt ons thema", aldus de netmanager, "maar de samenwerking tussen TV1 en de nieuwsdienst bracht ons ook nu weer aan de kop van de kijkcijfers". Volgens Van Severen is dit niet allemaal toeval, maar de vrucht van een beleid, een bewuste keuze. Feest dus in de nacht van 31 december 1999. Maar ook een beetje de vrees voor de millenniumbug en op hol slaande computers die voor heel wat narigheid zouden kunnen zorgen. Op tal van plaatsen en sectoren zal er die nacht dus hard worden gewerkt.

De VRT TV-nieuwdienst zal er bij zijn, van 's middags op oudejaar tot het middagjournaal op nieuwjaar. Op de meest exotiscexotische plaatsen op de wereld zal de nieuwsdienst verslag uitbrengen in Millennium flashes en in de vertrouwde journaals, van het eerste vuurwerk in Nieuw-Zeeland, Sydney, Tokio, Honkong, Moskou, Jeruzalem en Caïro. Andrea Croonenberghs en nieuwsanker Paul d'Hoore begeleiden de kijkers de hele dag. Even na middernacht brengt de nieuwsdienst het Millennium Journaal en is er een rechtstreekse verbinding met het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken in de Wetstraat.

Op verschillende locaties (ziekenhuizen, luchthaven) waar zich computerproblemen zouden kunnen voordoen, houdt de nieuwsdienst de vinger aan de pols. Op 1 januari om 10.00 uur volgen dan nog reportages uit heel Vlaanderen en het beste van Londen, Rio de Janeiro en New Yoork in een Journaal extra. In het middagjournaal, na het nieuwjaarsconcert in Wenen, worden de feestelijkheden afgesloten met de laatste vuurpijlen op Hawaï.