Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeval op Antwerpse ring

Print
De federale politie zoekt getuigen van een zwaar verkeersongeval dat woensdagmorgen plaatsvond op de Antwerpse ring. Er viel daarbij een dode, een zwaargewonde en een lichtgewonde.
Rond 10.45 uur werd een Citroën Xsara door een voertuig aangereden ter hoogte van de oprit Borgerhout in de richting van Nederland. De Citroën werd hierdoor naar links gekatapulteerd, ging over de kop en botste tegen de vangrail van de middenberm. Daar werd de auto nogmaals aangereden, ditmaal door een personenwagen.
De twee inzittenden van de Citroën zaten gekneld in het voertuig en moesten door de brandweer bevrijd worden. De passagier is in de loop van de middag overleden in het ziekenhuis. De bestuurder vecht nog voor zijn leven. In de andere personenwagen raakte de bestuurder lichtgewond.
Het voertuig dat het ongeval veroorzaakte, is gewoon doorgereden. Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat het om een vrachtwagen of trekker met oplegger van gele kleur gaat. Het voertuig moet vooraan rechts beschadigd zijn, vermoedelijk ter hoogte van de bumper. Wie informatie heeft over het ongeval kan contact opnemen met de federale politie op het gratis nummer 0800/91.119.