Molesteerders van bejaarden in Aubel aangehouden

Print
Het gerecht in Verviers heeft woensdag drie verdachten aangehouden in verband met een gewelddadige diefstal waarvan zaterdag twee bejaarden in hun hoeve in Aubel het slachtoffer werden. De drie zijn dinsdag bij een wilde achtervolging in Herve opgepakt. De slachtoffers, van 91 en 83 jaar, liggen nog in het ziekenhuis.
Getuigen hadden in verband met de geweldpleging in Aubel een verdacht voertuig aan de politie gesignaleerd. Een politieman die vrijaf had, zag het voertuig dinsdagmiddag in Baelen en verwittigde zijn collega's, die de achtervolging inzetten en het voertuig in Herve konden klemrijden. De vier inzittenden werden opgepakt en tot een stuk in de nacht door de federale politie ondervraagd. Drie van hen werden vervolgens door onderzoeksrechter Catherine Urbain aangehouden. Momenteel wordt uitgezocht welke rol elk van hen in de feiten speelde.

De drie verdachten, van Franse en Nederlandse afkomst, worden als dader of medeplichtige vervolgd voor diefstal met geweld in bende, met foltering en onmenselijke behandelingen als verzwarende omstandigheden, zo is woensdag op het parket van Verviers vernomen.
Tegen een van hen loopt een Europees arrestatiebevel dat door het gerecht van Colmar werd uitgeschreven voor gelijkaardige feiten die in 2004 in Frankrijk werden gepleegd.