Onderzoek gevonden verdachte zak afgerond

Print
De Zweedse politie heeft het onderzoek naar de gevonden plastic zak vol verdachte medische producten woensdag afgerond. De zak was op 14 augustus gevonden in de nabijheid van een hotel waar tijdens het EK atletiek in het Zweedse Göteborg (7-13 augustus) verscheidene nationale delegaties verbleven.
De substanties die in de zak teruggevonden werden, zijn geanalyseerd en geen enkel product is verboden. Daarom werd het onderzoek ook gesloten.

"Een van de teruggevonden substanties in de zak, Actovegin, is wel verboden voor sportcompetities, maar is niet illegaal, verklaarde de politie. Volgens de Zweedse pers bevatte de zak flesjes, injectiespuiten, ampules en rubberen buisjes, die allemaal Russische opschriften hadden. Vorige week had een woordvoerder van de Zweedse politie nog verklaard dat het om vitaminen en geneesmiddelen voor het hart ging.
De Scandinavische pers had het over mogelijk dopinggebruik bij Russische atleten, omdat de teruggevonden zak dicht bij het Opal-hotel teruggevonden werd. Precies daar verbleven de Russische atleten.