Jean-Luc Vandenbroucke na elf jaar weg bij Lotto

ANTWERPEN -

"De Nationale Loterij en Jean-Luc Vandenbroucke zijn er niet in geslaagd overeenstemming te vinden over de voorwaarden waaronder mijnheer Vandenbroucke bereid zou zijn het voorstel van de Nationale Loterij te aanvaarden voor het uitoefenen van de functies van sportdirecteur van de wielergroep Lotto in het jaar 2000." Met die enigszins archaïsch opgestelde mededeling werd gisteren een einde gemaakt aan elf jaar samenwerking tussen het team van de Nationale Loterij en Jean-Luc Vandenbroucke.

A.P.

BR>Beide partijen raakten het in een ultiem gesprek niet eens over bepaalde voorwaarden van financiële en organisatorische aard die de ploegleider geformuleerd had, nadat bekend werd dat net die twee taken hem door de directie van de Nationale Loterij uit handen werden genomen. Volgens Paul De Belder, de woordvoerder van Lotto, had de Loterij Vandenbroucke een voorstel gedaan om ook in 2000 de sportieve leiding van de ploeg op zich te nemen. De Waal voelde zich echter te beperkt in zijn mogelijkheden om op dat voorstel in te gaan.

"Vandenbroucke beweerde dat hij geen bezwaar had tegen de aanwezigheid van Christophe Sercu (de man die financiële en organisatorische activiteiten van de Ploegsteertenaar overnam, nvdr) in het team", aldus De Belder. "Jean-Luc stelde wel een aantal bijkomende voorwaarden, zaken die voor ons niet inwilligbaar waren."

Vandenbroucke wordt als ploegleider vervangen door Jef Braeckevelt, zijn voormalige assistent. "De zoektocht naar een nieuwe

eerste man

is voor ons niet prioritair", zegt De Belder. "Het is zelfs niet uitgesloten dat Braeckevelt de sportieve leiding blijft houden. Eerst en vooral is het zaak om de opgelopen achterstand op organisatorisch vlak in te halen. Vandenbroucke schreef ons tot dusver voor geen enkele wedstrijd in, we ontvingen al een

njet

van de organisatoren van de Ronde van Murcia, en ook voor Parijs - Nice dringt de tijd."

Lotto blijft ondertussen naarstig zoeken naar een nieuwe co-sponsor. De mogelijkheden zijn tot vier geïnteresseerde firma's (drie Belgische, één buitenlandse, nvdr) vernauwd. Ook hier dringt de tijd. De Loterij laat vandaag in Italië immers de shirts voor volgend seizoen maken.