Hulp aan Pakistan was misschien hulp aan terrorisme

Print
Een liefdadigheidsvereniging die fondsen verwierf voor de slachtoffers van de aardbeving van vorig jaar in Pakistan, wordt door de Britse autoriteiten verdacht van banden te hebben met de daders van de verijdelde aanslagen op vliegtuigen verleden week.
Charity Commission, het controleorganisme voor ngo's, kondigde zaterdag aan dat het een onderzoek zal starten tegen de organisatie. "De aanklachten worden heel serieus genomen", vertelde een woordvoerder.

De krant The Times bracht zaterdag het nieuws dat de ngo Crescent Relief, die fondsen verwierf na de aardbeving van 8 oktober 2005 in Pakistan, werd opgericht door Abdul Rauf, de vader van de 25-jarige Rashid Rauf, die opgepakt werd in verband met het verijdelde complot van vorige week.

Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dinsdag dat Rashid op geen enkele manier gelieerd was aan de ngo's die na de aardbeving actief waren. Volgens The Times hebben 5 van de 24 verdachten in Groot-Brittannië ooit voor Crescent Relief London gewerkt.