Zestien Tsjetsjenen aangehouden voor dancingraid

Print
De onderzoeksrechter in Brugge heeft zondagavond de zestien Tsjetsjenen die tijdens de nacht van zaterdag op zondag een raid uitvoerden op dancing Carré Beach in Oostende, onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
Uit het onderzoek blijkt ook dat de Tsjetsjenen de voorbije week al meermaals voor problemen zorgden aan de discotheek. Zaterdagavond omstreeks 23 uur 20 voerden een dertigtal Tsjetsjenen een raid uit op de dancing in Oostende. Ze waren gewapend met baseballknuppels, golfsticks, metalen staven, messen en matrakken.

Ze hadden het vooral op de portiers gemunt maar sloegen ook de inboedel kort en klein. Zes personen raakten gewond van wie vier ernstig.

Op 12 augustus begonnen volgens het parket de moeilijkheden met de Tsjetsjenen. Toen zakten ze met een tiental af naar de dancing. Ze werden de toegang ontzegd omdat ze reeds eerder voor problemen hadden gezorgd. Op 16 augustus kwamen ze terug in een groep van twintig. Toen konden de portiers de tussendeuren sluiten. De politie kon erger voorkomen. Zaterdag kwamen ze met dertig en verrasten de aanwezige portiers. De zaak blijft dicht tot de veiligheid terug kan worden gegarandeerd.

Tijdens het overbrengen van de relschoppers uitten enkelen van hen ook mondelinge doodsbedreigingen aan de agenten.