Zestien Tsjetsjenen opgepakt na raid op Oostendse discotheek

Print
Bij een gewapende raid in dancing Carré Beach in Oostende zijn zaterdagavond zes portiers en discotheekgangers gewond geraakt. De raid werd uitgevoerd door een dertigtal Tsjetsjenen. Zestien van hen werden opgepakt.
Ze verschijnen in de loop van zondag voor de onderzoeksrechter. De portiers van de discotheek zagen zaterdag omstreeks 23 uur 20 zowat dertig Tjetsjenen op de dancing afstormen. Ze waren gewapend met baseballkuppels, golfclubs en andere stokken. In korte tijd sloegen ze de boel kort en klein. Daarbij raakten ook enkele portiers en discotheekgangers gewond. De overvallers bestalen hun slachtoffers ook.

De portiers verwittigden in paniek de politie. Die snelde ter plaatse en kon zestien overvallers oppakken. Het parket wil hen vervolgen voor bendevorming, slagen en verwondingen met voorbedachte rade en werkongeschiktheid, vernielingen en diefstal. De zestien worden momenteel ondervraagd. De onderzoeksrechter moet later zondag beslissen of ze worden aangehouden.

Het motief voor de raid is nog onduidelijk. Eerder voerde al een groep Tsjetsjenen actie in Oostende. Toen vatten ze post voor het politiecommissariaat omdat enkelen van hun vrienden er na amok administratief werden vastgehouden.