Axel Merckx wil renner blijven, maar niet tegen elke prijs

Print
Ondanks het feit dat de Phonakploeg op het einde van dit jaar wordt opgedoekt, wil Axel Merckx alvast nog een jaar doorgaan. Merckx, die tijdens de Tour zijn contract bij het team van sportdirecteur John Lelangue met een jaar verlengde, sluit echter niet uit dat hij er na dit seizoen een punt achter zet.
Hij had het natuurlijk voelen aankomen, maar toch betekende het nieuws van de stopzetting van alle activiteiten van Phonak op het einde van het seizoen nog een koude douche voor Axel Merckx.
"Een verrassing is het natuurlijk niet echt meer. Toch zijn we er allemaal nog even stil van geworden. Een eerste klap was al dat we allicht zullen kunnen fluiten naar de centen verbonden aan de eindwinst van Floyd Landis in de Tour. We hebben bijna vier weken zo hard gewerkt en er zal niets op de bankrekening komen. En nu dit. Ik had pas mijn contract voor een jaar verlengd. Nu iShares het contract van Phonak niet zal overnemen, zal daar niets van in huis komen. Ik wil het nieuws nog even laten bezinken vooraleer ik beslis wat ik ga doen. Een andere ploeg heb ik natuurlijk nog niet op het oog. Het zou jammer zijn om op deze manier uit de actieve wielersport te verdwijnen, maar dat wil niet zeggen dat ik tegen elke prijs renner wil blijven. Ik denk dat ik alleen serieuze aanbiedingen zal overwegen."