Wielervedetten huldigen Lucien Van Impe

Print
Een duizendtal wielerfans trotseerden dinsdag de regen om in Sint-Niklaas een glimp van de wielervedetten op te vangen die present tekenden op de viering van Lucien Van Impe.
De laatste Belgische Tourwinnaar werd, dertig jaar na zijn zege in de Ronde van Frankrijk, op de grootste markt van het land uitvoerig in de bloemen gezet.
Omstreeks twee uur trok Jose De Cauwer de parade van wielervedetten op gang. Er zouden er na hem nog zowat vijftig volgen, zoals Frans Verbeeck, Raymond Impanis, Jean Brankart, Pino Cerami, Ludo Dierckxsens en Steven Rooks. De groenetruiwinnaars Patrick Sercu, Eric Vanderaerden, Rudi Altig, Sean Kelly en Freddy Maertens mochten daarna hun opwachting maken. De apotheose volgde in de late namiddag wanneer Eddy Merckx en Lucien Van Impe ten tonele verschenen. Beiden maakten arm in arm hun ereronde en werden dan nog eens gevierd op het podium.
"Dit is me het dagje wel. Spijtig van het weer en jammer dat Raymond Poulidor en Frederico Bahamtones hier niet zijn, maar voor de rest is dit een fantastische gebeurtenis. Toen wij hier met de renners aankwamen en we het volk zagen, wilden zij onmiddellijk hun tochtje rijden. Niemand was weigerachtig. Die supporters staan hier al een hele dag in de regen, wij moeten maar enkele minuutjes nat worden," klonk het bij Lucien Van Impe.