Katjoesja-raketten komen in Zuid-Libanon terecht

Print
De Libanese Hezbollah-militie heeft dinsdagmorgen zeker tien katjoesja-raketten afgeschoten, bijna een etmaal na het ingaan van een staakt-het-vuren in Libanon.
Alle raketten kwamen terecht in Zuid-Libanon en niemand raakte gewond. Dat heeft het Israëlische leger gezegd. Omdat geen van de raketten in Israël terecht kwam werd er van Israëlische zijde niet op gereageerd, zei het leger.
De Hezbollah heeft gezegd de Israëlische strijdkrachten te zullen blijven bevechten zolang die zich in Libanon bevinden. Of de raketten voor de Israëlische troepen bedoeld waren, is niet duidelijk. Er werd niet gezegd of ze dicht bij Israëlische legereenheden terechtkwamen.
Katjoesja's hebben een bereik van ruim negentien kilometer. Vlak voor het bestand van kracht werd voerde Israël nog een laatste offensief uit dat mede ten doel had de Hezbollah-strijdkrachten terug te drijven tot achter de rivier de Litani, dertig kilometer van de Israëlische grens.
Nadat het staakt-het-vuren maandagmorgen van kracht was geworden voerde Israël geen luchtaanvallen meer uit boven Libanon en kwamen er geen Hezbollah-raketten meer op Israël terecht.
Gezien de raketaanvallen en schermutselingen in het Zuid-Libanese grensgebied waarbij Israël maandag zes Hezbollah-strijders blijft de situatie echter precair.