Duitse internationals ontketenen rel omwille van schoeisel

Print
De Duitse international hebben hun federatie de toelating gevraagd om zelf hun merk van schoenen te mogen kiezen in plaats van, zoals de bond het wil, te moeten spelen met voetbalschoenen van het merk Adidas.
Luidens een bericht in Bild op dinsdag dreigen de spelers zelfs met een boycot van de vriendschappelijke wedstrijd van woensdag tegen Zweden als niet wordt ingegaan op hun eis.
De Duitse Voetbalfederatie wil dat de internationals aantreden met schoenen van het merk Adidas met wie een langdurig contract is afgesloten tot 2010.
In een bijeenkomst met manager Oliver Bierhoff en DFB-voorzitter Gerhard Mayer-Vorfelder hebben de spelers geeist dat het dispuut is opgelost voor de wedstrijd van woensdagavond in Gelsenkirchen tegen Zweden, de eerste interland voor Duitsland sinds het WK. Vertegenwoordigers van de spelers waren doelman Jens Lehmann, spits Miroslav Klose en middenvelders Bernd Schneider en Torsten Frings.
Schneider zelf heeft een persoonlijke overeenkomst met Adidas, de andere drie liggen onder contract bij Nike, nog anderen pakken uit met schoeisel van Puma of Lotto.