Gianluigi Buffon blijft sowieso bij Juventus

Print
De Italiaanse doelman en wereldkampioen, Gianluigi Buffon, heeft dinsdag bevestigd dat hij bij Juventus blijft, ook als de club naar tweede afdeling degradeert omwille van haar aandeel in het Italiaanse voetbalschandaal.
Buffon, die sinds de bekendmaking van de degradatie naar tweede afdeling in juli laatstleden hieromtrent nog geen verklaringen had agfelegd, heeft in een interview gezegd dat "de degradatie naar 2e afdeling de enige reden is waarom hij bij Juventus blijft". "Met deze club heb ik gewonnen en verloren, en het is dankzij Juve dat ik met Italië wereldkampioen ben geworden. Een jaartje in tweede afdeling is nu ook weer niet zo erg. Ik heb nu een nieuwe uitdaging: kampioen worden in tweede afdeling."
Buffon vertelt verder dat, indien Juventus in de eerste afdeling was gebleven, hij hoogstwaarschijnlijk de club zou hebben verlaten richting AC Milaan.
"Ik maak al 5 jaar deel uit van Juve en ik steek niet onder stoelen of banken dat een nieuwe uitdaging me aanspreekt. Waar? Eventueel AC Milaan, Inter Milaan of Arsenal. Ik denk dat het echter AC Milaan zou zijn geworden.