Anderlecht wint dankzij goedkope penalty

Print
Anderlecht heeft van GBA gewonnen met 1-0. Daar had Paars-wit wel een licht gefloten penalty voor nodig. Hassan maakte zo zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie.
BR> Het was meteen ook het enige lichtpunt voor Anderlecht, dat zwak speelde en bovendien weer met 10 kwam te staan na de uitsluiting van Anthony Vandenborre, die terecht twee keer geel kreeg.

Sint-Truiden verloor in Bergen met 2-0. STVV eindigde de match met 9, na rode kaarten voor Debroux en Delorge (beiden 2X geel). Dahmane en Dalmat schonken Bergen diep in de tweede helft de zege.

Gent-Moeskroen eindigde op 1-3. Twee doelpunten van Custovic en eentje van Ba deden Gent de das om. Herpoel kon op strafschop nog tegenscoren. Gent verliest voor de tweede maal en mist zijn competitiestart volledig.

Cercle Brugge-Lokeren eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Cercle was de betere ploeg en De Wulf kwam nog dicht bij een doelpunt, maar Lokeren-doelman Lazic redde de meubelen.

Zulte Waregem leed thuis een 0-1 nederlaag tegen FC Brussels. In een zeer zwakke partij scoorde Christ Bruno het enige doelpunt. Brussels start met 6 op 6, bekerwinnaar Zulte Waregem met 0 op 6. Zulte zag bovendien Roussel nog uitvallen met een hersenschudding.

Een sterk Westerlo ging in Beveren winnen met zware cijfers: 0-3. Na amper twee minuten opende Delen al de score. Ogunsoto en Utaka dikten in de tweede helft nog aan.