Procureur ontkent beschikbaarheid DNA-resultaten in zaak Stacy en Nathalie

Print
De Luikse procureur-generaal Cédric Visart de Bocarmé heeft dinsdag de beschikbaarheid van de DNA-resultaten ontkend, zoals maandag werd aangekondigd door de RTBF.
De Franstalige openbare omroep had bericht dat de analyse van stalen uitgevoerd op de lichamen van Stacy en Nathalie geen bruikbaar vreemd DNA hadden opgeleverd.
"De experten hebben de resultaten nog niet overgemaakt. Ik heb hierover gisteren navraag gedaan, maar de onderzoeksrechter heeft ze niet. Het is volkomen voorbarig om conclusies te trekken," benadrukte procureur Visart de Bocarmé.
Het is echter waarschijnlijk dat geen bruikbaar DNA-spoor kan teruggevonden worden op de lichamen van de meisjes gezien ze twee weken in het water hebben gelegen.
De magistraat wees erop dat het dossier ten laste van verdachte Abdallah Ait Oud niet alleen steunt op de al dan niet afwezigheid van DNA-sporen. "Er zitten in het dossier belangrijke elementen die wijzen op de schuld van de hoofdverdachte. Die elementen hebben de raadkamer en de kamer van inbeschuldigingstelling toegelaten het aanhoudingsmandaat te bevestigen," aldus nog de procureur-generaal.
De vezelanalyse, daterend van half juli, heeft aangetoond dat vezels op de kleding van Abdallah Ait Oud gelijkaardig zijn aan die op de kleding van de meisjes.