Belgische EK-delegatie op Zaventem geland

Print
De atleten die afgelopen week ons land vertegenwoordigden op de Europese atletiekkampioenschappen in het Zweedse Göteborg zijn maandagavond, met een klein kwartiertje vertraging, om 22u23 op Zaventem geland.
De delegatie, goudenmedaillewinnaars Kim Gevaert (100 en 200m) en Tia Hellebaut (hoogspringen) op kop, werd in de aankomsthal met vlaggen en spandoeken door enkele honderden fans verwelkomd.
Letterlijk en figuurlijk met de grote trom werden de atleten onthaald in Zaventem. Het merendeel van de mensen was gekomen voor Hellebaut en Gevaert, maar ook Kristof Beyens (4de op de 200m) en Veerle Dejaeghere (5de op de 3000m steeple) werden verwelkomd door een grote aanhang. Met spandoeken als "Princess Kim, you're simply the best", "Kristof Beyens, de EK-man" en "Hip hip hoera voor ons nichtje Tia" viel er heel wat te lezen in de aankomsthal. Ondanks de daverende ontvangst waren de vermoeide atleten niet van plan er nog een lange avond van te maken.
"Er komen nog belangrijke wedstrijden aan, dus we moeten toch wat oppassen," vertelde Hellebaut. "Maar zo'n ontvangst is natuurlijk wel heel leuk. Ik kan alleen maar merci zeggen. Ondertussen begint het wel een beetje door te dringen wat ik gepresteerd heb, maar ik ben nog steeds verrast door de hoogte die ik gesprongen heb."
Ook Kim Gevaert was niet van plan om maandagnacht nog een feestje te houden: "Ik heb nog een maand competitie voor de boeg, dus te goed vieren mag niet. Maar het is heel tof dat de mensen onze prestaties zo fijn vinden. Ik ben heel blij dat alles volgens plan verlopen is, en ik ben ook heel blij om weer thuis te zijn."