Geen nieuwe straf voor oplichtster uit Leopoldsburg

Print
Chantal V. uit Leopoldsburg is voldoende bestraft nadat ze op 28 juni 2006 door de correctionele rechtbank van Tongeren tot 5 jaar cel en 11.000 euro boete werd veroordeeld voor oplichting. Dat heeft de strafrechter in Hasselt maandag beslist.
De 48-jarige vrouw en haar kompaan uit Leuven stonden in Hasselt terecht voor gelijkaardige feiten. De rechtbank oordeelde dat er sprake is van eenzelfde misdadig opzet.

De 36-jarige Kerstin werd bij verstek veroordeeld tot 12 maanden cel en 5.500 euro boete. Chantal zit momenteel de celstraf van 5 jaar uit.

Ongeneeslijke spierziekte
Samen troggelden ze mensen grote sommen geld af. Chantal vertelde dat ze aan een ongeneeslijke spierziekte leed en nog maar drie maanden te leven had. Er stond haar een grote erfenis te wachten, maar ze wilde niet dat haar man en kind failliet zouden gaan door de betaling van de successierechten.

Ze ontleende de mensen geld om die successierechten te kunnen betalen. Ze beloofde de mensen achteraf het tienvoud van het ontleende bedrag terug te betalen.

Om de argwaan van de slachtoffers te omzeilen deed ze beroep op een notaris met het verzoek een ontwerp tot schenking op te stellen. Chantal zei ook dat de gelden moesten dienen om schulden te delgen.

In dit dossier maakte het tweetal tussen juni 2005 en maart 2006 acht slachtoffers in Hasselt, Nieuwerkerken, Linter, Heist-op-den-Berg en Zonhoven. Twee benadeelden stelden zich burgerlijke partij en kregen een schadevergoeding van in totaal 59.500 euro toegewezen.

In de eerste zaak waren er 23 benadeelden waaraan 857.294 euro schadevergoeding moet betaald worden.