2,5 jaar cel voor drugsbende

Print
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft drie twintigers uit Zuid-Limburg elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2,5 jaar en een geldboete van 5.500 euro voor het dealen van drugs op grote schaal.
Een vierde betrokkene moet twee jaar de cel in en krijgt een boete van 5.500 euro. Een vijfde werd bij verstek veroordeeld tot 1,5 jaar cel en 5.500 euro boete. De 21-jarige vriendin van een van de drie hoofdbeklaagden kreeg een jaar cel en een boete van 5.500 euro.

Een man uit Borgloon, twee Truienaren, iemand uit Tienen en een jonge vrouw uit Gingelom werden veroordeeld tot celstraffen tot twaalf maanden, waarvan een deel met uitstel, en een werkstraf van 120 uren. Ze moeten afkicken van de drugs en werk zoeken.

De feiten speelden zich af tussen december 2004 en juni 2006. De dealers verkochten heroïne, cocaïne, xtc, ghb, speed en cannabis.

De beklaagden die het zwaarst worden gestraft, minimaliseerden hun aandeel, hoewel ze ook drugs aan minderjarigen verkochten. Sommigen liepen vroeger al correctionele veroordelingen op voor het dealen van drugs.