Tiende 0&0-geld naar Innogenetics

Print
Grote bedrijven gaan met 68 % van de Vlaamse steun voor onderzoek en ontwikkeling (O&0) lopen. Dat blijkt uit het Activiteitenverslag 2005 van het Vlaams Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT).
Innogenetics hapt met een steunbedrag van 8 miljoen euro zelfs bijna een tiende weg uit het 0&0-budget.
Het IWT werd in 1991 door de Vlaamse overheid opgericht en verleent steun aan bedrijven en onderzoeksinstellingen. De jongste jaren gaat het om gemiddeld 250 miljoen euro.
Volgens het jaarverslag van het IWT werd vorig jaar aan 342 bedrijfsprojecten 83 miljoen euro subsidies voor O&O toegekend. Zo'n 68 % van die rechtstreekse steun aan bedrijven ging naar de grote ondernemingen. Bij de kmo's is ook al de duidelijke trend merkbaar dat de grotere bedrijfjes meer en meer innovatiesteun ontvangen te koste van de allerkleinste. Koploper bij de ontvangers van O&O-steun was vorig jaar Innogenetics met meer dan 8 miljoen euro, een tiende van het totale toegekende budget voor O&O.
Innogenetics haalde steun voor drie projecten binnen. Een ervan handelt over een vaccinatieprogramma voor hepatitis en kreeg 4,9 miljoen euro.