Raymond Mommens vervangt Peruzovic als trainer van Charleroi

Print
CHARLEROI - Raymond Mommens vervangt Luka Peruzovic als trainer van Sporting Charleroi. Mommens was momenteel sportief directeur bij Charleroi. De beslissing over het ontslag van Peruzovic viel eergisteren al, maar omdat er nog geen opvolger bekend was, hield het bestuur dat voorlopig stil. Mommens is 41, trainde nog geen enkele club maar is in het bezit van een Heizeldiploma. Zaterdag krijgt hij meteen een zware verplaatsing naar RSC Anderlecht voorgeschoteld.
BR>De raad van bestuur van Charleroi nam de beslissing om Peruzovic te ontslaan reeds op dinsdagavond, maar hield er aan uit menselijk respect de beslissing eerst zelf aan de trainer bekend te maken. De 47-jarige Peruzovic was dit seizoen aan zijn derde ambtstermijn bij Charleroi begonnen. Eerder was hij bij Charleroi al aan de slag in het seizoen 1991-92 en de seizoenen 1995-97. Op 14 juni dit jaar onderschreef hij een 2-jarige verbintenis bij Charleroi als opvolger van Robert Wasseige. Charleroi staat momenteel 12de in de rangschikking met 17 punten uit 16 wedstrijden.
De 41-jarige Mommens neemt voorlopig het roer in handen in afwachting dat het trio Spaute-Frère-Henseval de opvolging van Peruzovic heeft geregeld.
Peruzovic is de 5de trainer dit dit seizoen in de hoogste afdeling vroegtijdig moet opstappen. Op 16 augustus maakte SC Lokeren een einde aan de samenwerking met Willy Reynders en na een korte interimperiode van hulptrainer Rudy Cossey werd op 8 september ex-bondscoach Georges Leekens aangetrokken. Een maand later nam Tomislav Ivic ontslag als hoofdcoach bij Standard na een reeks ontgoochelende uitslagen en wordt technisch raadgever op Sclessin. Zeljko Mijac volgt hem ad interim op. SK Beveren en Stany Gzil gaan op 20 oktober uit elkaar, Emilio Ferrera wordt op 1 november aangesteld als nieuwe trainer. En op 16 novemer stopt STVV de samenwerking met Poll Peters, Willy Reynders tekent als opvolger een contract tot juni 2001.