Kate Moss best betaalde model ter wereld

Print
De 32-jarige Kate Moss is, bijna een jaar na het schandaal rond haar drugsverslaving, opnieuw het best betaalde model van het moment.
Moss zou voor een fotosessie met ontwerper Calvin Klein 1,5 miljoen pond (2,2 miljoen euro) hebben gekregen. Haar jaarinkomen wordt op 20 miljoen pond (29,6 miljoen euro) geschat. Daarmee is ze het best betaalde model ter wereld, gevolgd door de Braziliaanse Gisele Bündchen die 15,7 miljoen pond (23,3 miljoen euro) zou verdienen per jaar.
Calvin Klein was de ontwerper die Kate Moss in de jaren '80 wereldberoemd maakte. De huidige fotocampagne herinnert aan de beelden uit die tijd, aldus topfotograaf Alan Strutt. Volgens hem is Moss in al die jaren nauwelijks veranderd. "Zij is het veelzijdigste en makkelijkst te transformeren model aller tijden."
In september vorig jaar publiceerde de Daily Mirror foto's waarop te zien was hoe Kate Moss op een feestje drugs gebruikte. Een groot mediaschandaal was het gevolg en het supermodel verloor in eerste instantie talrijke contracten met bekende merken. Maar later bleek dat het schandaal haar imago van 'wilde meid' alleen maar had versterkt en haar een pak lucratieve opdrachten opleverde.