E-313 tussen Lummen en Hasselt opnieuw open voor verkeer

Print
De autosnelweg E-313 tussen het klaverblad in Lummen en Hasselt is sinds zondagmiddag in beide richtingen opnieuw opengesteld voor het verkeer.
Dat gebeurde een paar uur later dan voorzien, vanwege een aantal kleine problemen bij het vernieuwen van de brug aan de Opworpstraat in Lummen, zo laat ingenieur Peter Vanderhoeven van de Afdeling Wegen en Verkeer Limburg (AWV) weten.
De twee richtingen van de E-313 tussen Lummen en Hasselt werden vrijdagavond om 9 uur afgesloten voor het verkeer. Omstreeks tien uur werd begonnen met het plaatsen van de liggers van de nieuwe brug. De drie pijlers stonden al klaar in de middenberm en de zijkanten. Ingenieurs van de AWV legden in de loop van de nacht de balken op de pijlers en nadien ook het brugdek boven de rijweg.
De werken liepen enkele uren vertraging op vanwege een aantal onvoorziene, maar overkomelijke probleempjes, zo zegt Vanderhoeven. Het gevolg daarvan was dat de autosnelweg niet zoals gepland om 5 uur, maar pas tegen de middag opnieuw opengesteld werd voor het verkeer.
Tegen 2012 zou het klaverblad in Lummen volledig heringericht moeten zijn. De herinrichting van het klaverblad vormt een van de speerpunten binnen het Limburgplan. De Vlaamse overheid trekt circa 40 miljoen euro uit voor de herinrichting van de Limburgse verkeerswisselaar.