Nieuwe visvijver aan Prinsenhof Hasselt

Print
Nog voor het jaareinde zullen de bijna 100 Hasseltse sportvissers van drie Hasseltse clubs hun hengels weer kunnen uitgooien in hun eigen stad. Tegen die tijd moet de gloednieuwe visvijver aan het Prinsenhof in Kuringen klaar zijn.
BR> “De graafwerken zijn meteen na de bouwvakantie begonnen,” zegt schepen van openbare werken Dirk Stockmans. “Er wordt hier bijna 5.500 vierkante meter grond uitgegraven, die perfect geschikt is voor gebruik elders. Zo zullen we onder meer een wal voor oeverzwaluwen in Kiewit met deze grond aanleggen. De vijver zal een totale omtrek van 279 meter hebben en middenin komt een eilandje.”
Dat vullen belooft de eerste keer een huzarenstukje te worden. “We hebben met de aannemer de afspraak dat we eerst de vijver twee weken op proef zullen vullen,” zegt sportschepen Smets. “In die periode zullen de vissers nagaan of het water niet op abnormale wijze zakt. Is dat het geval, dan moet de aannemer op zoek naar een lek. Om die dingen tegen te gaan wordt de bodem bedekt met bentonietmatten die een soort klei aan de bovenlaag bevatten."