Hezbollah beschikt over modernste antitankwapens

Print
De Hezbollah beschikt over de modernste antitankwapens van Russische en West-Europese makelij, en lijkt meer op een volledig uitgeruste infanteriebrigade dan een guerrillagroep. Dit zeggen Israëlische militaire deskundigen.
Het Israëlische leger bevestigde vrijdag dat de Hezbollah Russische Metis-M raketten en zelfs Europese Milan-raketten afschiet op de Israëlische Merkava-tanks. De zwaar gepantserde tanks gelden als het symbool van de slagkracht van het Israëlische leger, maar donderdag en vrijdag werden drie tanks beschadigd door de raketten van de Hezbollah en kwamen zeven militairen om het leven. Volgens de Israëlische media zijn de meeste van de 45 Israëlische militairen die bij de gevechten om het leven zijn gekomen, het slachtoffer geworden van antitankraketten.
"De Hezbollah heeft de modernste antitankwapens die in de wereld te krijgen zijn," meent Yossi Kupferwasser, een voormalig officier bij de Israëlische militaire inlichtingendienst. En volgens Eran Lerman, een gepensioneerde kolonel, is de Hezbollah "net zo goed bewapend als een eenheid van het Syrische of Iraanse leger."
De Israëlische regering is er zeker van dat de Hezbollah zijn wapens krijgt van Syrië en Iran.