Regeringsleger Sri Lanka zegt Muttur weer in handen te hebben

Print
Het Srilankaanse regeringsleger heeft de stad Muttur in het noordoosten van het land weer in handen. De afgelopen dagen heeft het leger om deze kustplaats bij Trincomalee zwaar slag moeten leveren met de rebellen van de LTTE.
Zaterdag riep het leger de vele duizenden burgers die voor de strijd in Muttur op de vlucht waren geslagen op naar de stad terug te keren.
Volgens de autoriteiten in Colombo hebben de Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam zware verliezen geleden. Zo zouden alleen vrijdag al meer dan 150 rebellen zijn gesneuveld. Hoeveel burgers de strijd met de dood hebben moeten bekopen, is onbekend. Donderdag kwamen achttien burgers om het leven toen artilleriegranaten drie scholen raakten waar bewoners beschutting hadden gezocht tegen het geweld.
De Noorse vredesgezant Jon Hanssen-Bauer kwam vrijdag in Sri Lanka aan om te proberen een watergeschil op te lossen dat aan de opgelaaide strijd ten grondslag ligt.
Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft de partijen opgeroepen een klimaat te scheppen waarin vredespogingen kans van slagen hebben.