Bijna 100 doden door moessonregens in Pakistan en India

Print
In Pakistan en India zijn bijna 100 mensen omgekomen als gevolg van de hevige moessonregens.
In Pakistan hebben de moessonregens voor de derde dag op rij meer dan 50 slachtoffers gemaakt, van wie de meeste in het noorden van het land. Zo zouden in het noordwestelijke Manshera, dat in oktober 2005 nog getroffen werd door een zware aardbeving, de laatste vier dagen in totaal 31 mensen zijn omgekomen, voornamelijk door aardverschuivingen.
De weerkundigen verwachten dit weekend nog meer regen, met het risico op nog meer overstromingen. Uit vrees voor aardverschuivingen hebben de Verenigde Naties al meer dan 4.000 overlevenden van de aardbeving van vorig jaar overgebracht naar opvangkampen. Duizenden andere overlevenden zouden eveneens moeten verhuizen.
Er wordt gevreesd dat de aanhoudende regenval nog eens 20.000 gezinnen in het noorden van Pakistan en in Kasjmir zou kunnen treffen.
Ook in het zuiden en het westen van India zorgen hevige moessonregens voor slachtoffers. Zaterdag wordt melding gemaakt van minstens 47 doden.
Alleen al in het zuidelijke Andhra Pradesj zouden sinds woensdag zeker 40 mensen om het leven zijn gekomen bij instortingen, aardverschuivingen en overstromingen. De regenval veroorzaakt ook een grootschalige evacuatie.