Ullrich weerlegt beschuldigingen El Pais

Print
Jan Ullrich en zijn entourage ontkennen alle beschuldigingen die geuit werden in de Spaanse krant El País. De krant linkte Ullrich aan het Spaans onderzoek naar het vermoedelijke dopingnetwerk rond dokter Eufemiano Fuentes.
"Ik heb er niets mee te maken", vertelde de winnaar van de Tour de France van 1997 via een persommuniqué. Rudy Pevenage, sportdirecteur van Ullrichs team T-Mobile voegde eraan toe dat "hen niets te verwijten viel".

Er waren al eerder geruchten dat Ullrich betrokken was bij een dopingschandaal in Spanje. In juni begon de Spaanse politie een onderzoek naar dokter Eufemiano Fuentes, die zijn klanten bloeddoping zou toegediend hebben. De Spaanse radiozender Cadena SER bracht Ullrich in verband met de dokter en kreeg een proces aan het been.
El País bevestigde maandag dat er documenten in beslag genomen waren waarop namen zouden voorkomen die mogelijk verwijzen naar Jan Ullrich. Zo zou er volgens El País een bloedzakje in beslag genomen zijn waarop 'Jan' stond. Op een visitekaartje stond "Hijo Rudicio" (zoon van kleine Rudy) gekrabbeld. Pevenage zou dan de kleine Rudy in kwestie zijn.

De directie van T-Mobile blijft solidair met Ullrich. "Het zijn zware beschuldigingen en we houden contact met alle betrokken personen, in het bijzonder met de Spaanse speurders", aldus de woordvoerder van het team. "We proberen bovendien na te gaan waar de beschuldigingen vandaan komen."