Opschorting voor Geoffrey Claeys na drie vechtpartijen

Print
De correctionele rechtbank van Brugge heeft profvoetballer Geoffrey Claeys maandag de gunst van de opschorting verleend. Claeys moest zich voor de rechter verantwoorden voor drie feiten van slagen en verwondingen.
De rechter ging in op de vraag van de verdediging om de toekomst van de 32-jarige sportman niet te hypothekeren. Het openbaar ministerie had zich verzet tegen de opschorting.

Claeys speelt momenteel, na een carrière bij Cercle Brugge en Feyenoord, in Australië. De eerste feiten dateren van 24 oktober 2004. Toen gaf hij de uitbater van een hamburgerrestaurant enkele rake klappen.
In april 2005 sloeg hij twee agenten. Hij was op het moment van de feiten dronken. In mei 2005 ging de voetballer een derde keer door het lint. Op een parking in het centrum van Brugge gaf hij een onbekende klappen.
Volgens zijn advocaat had Claeys toen een depressie, omdat zijn carrière in het slop raakte. Intussen zijn de burgerlijke partijen al vergoed en heeft de voetballer aan de slachtoffers zijn excuses aangeboden.