Portugal-Nederland - "Scheidsrechter verdient geel" (Blatter)

Print
De Portugese pers citeerde maandag Joseph Blatter, de voorzitter van de Internationale Voetbalfederatie (FIFA), dat de Russische scheidsrechter Valentin Ivanov "niet het niveau haalde" van de WK-wedstrijd Portugal-Nederland (1-0) en "een kaart verdiende".
Blatter betreurde het dat de scheidsrechter zondagavond in Nürnberg "niet in de geest van het spel raakte" en dat hij bij zijn vaak gecontesteerde tussenkomsten niet "op het niveau" van de spelers zat. "De acties van de scheidsrechter zijn ingegaan tegen wat een uitstekend voetbalspektakel kon geweest zijn", ging de hoogste voetbalbaas voort. "Het was een erg intense strijd tussen twee teams die ervan houden aanvallend te spelen, maar die niet geholpen werden door de scheids. Ik vind dat de arbitrage een kaart verdient", gaf Blatter zijn ongezouten mening.

Valentin Ivanov, die er na dit WK mee ophoudt, deelde niet minder dan zestien gele kaarten -zeven voor Nederland, negen voor Portugal- uit en vier rode kaarten -twee voor elk team. Een record in de WK-geschiedenis. ./.VAK ./. 261237 JUN 06