Prins Charles verdiende vorig jaar 20 miljoen euro netto

Print
De Britse kroonprins Charles heeft het voorbije boekjaar 14 miljoen pond (20 miljoen euro) verdiend met zijn hertogdom Cornwall. Daarnaast kreeg de prins 2 miljoen pond (bijna 3 miljoen euro) van de overheid.
Op zijn jaarinkomen moest prins Charles ongeveer 3,3 miljoen pond (4,8 miljoen euro) belastingen betalen. Het is de eerste keer dat de inkomsten van de prins bekend worden gemaakt.

De opbrengst uit het hertogdom Cornwall is met 6 procent gestegen ten opzichte van het vorige jaar, vooral door de hogere huurprijs. Met zijn rijkelijk salaris financiert de prins zijn officiële verplichtingen en geeft hij zo'n 9,49 miljoen euro uit aan liefdadigheid. De persoonlijke onkosten van de kroonprins bedroegen vorig jaar 3 miljoen euro. De kostprijs van zijn huwelijk met Camilla werd niet prijsgegeven.
Het hertogdom Cornwall werd in 1337 gecreëerd door koning Edward III om zijn zoon van een inkomen te voorzien. Sindsdien gaat het domein over van de ene kroonprins op de andere. Met de inkomsten van de huurprijzen moet hij zijn onkosten betalen en zijn familie onderhouden.
Charles heeft 142 mensen in dienst, van wie 22 die voor hem persoonlijk werken.