Basketbalclub Bree krijgt licentie voor volgend seizoen

Print
Bree kan ook volgend seizoen in de hoogste nationale afdeling van het basketbal uitkomen. De kampioen van 2004-2005 meldde op de website dat de licentie voor het seizoen 2006-2007 binnen is.
Op 6 juni hadden de clubs van de Belgische Basketballiga (BLB) beslist dat Bree, dat in eerste instantie geen licentie kreeg, een nieuw dossier mocht indienen op grond van gewijzigde omstandigheden en nieuwe elementen.

Bree had van de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) geen licentie gekregen omdat het geen enkel attest kon voorleggen dat de schulden bij BTW, RSZ en bedrijfsvoorheffing tot eind 2005 weggewerkt waren. De Limburgse club had inmiddels wel geld gevonden om zijn schulden aan te zuiveren en ging daarom in beroep bij het Belgisch Arbitragecomité van de Sport, maar dat oordeelde dat er geen nieuwe stukken aan het dossier mochten worden toegevoegd.

Door het fiat van de BLB kon Bree nu wel bewijzen dat de schulden aangezuiverd werden. De club legde ook een realistisch budget voor voor het seizoen 2006-2007. Zo verzaakt de club in het komende seizoen aan een Europese campagne. Het nieuwe dossier ging naar een doorlichtingsbureau, dat een positief advies gaf.

De competitie in eerste klasse kan zo ook volgend seizoen met tien clubs van start gaan. Er is geen degradant. Vilvoorde, dat zijn activiteiten stopzette, wordt bij de elite vervangen door Aalst, de kampioen uit tweede klasse.