Antwerpse gemeenteraad start met minuut stilte

Print
De gemeenteraad van Antwerpen is maandag met een minuut stilte begonnen als teken van medeleven met de familie van Guy Demoor, de Thalys-bestuurder die zaterdag om het leven kwam na een incident op een bus van De Lijn.
"Ik moet voor de tweede gemeenteraad op rij jammer genoeg opnieuw om een minuut stilte vragen naar aanleiding van het incident van afgelopen zaterdag waarbij een man die zes jongeren probeerde te bedaren, werd geslagen en geschopt. Hij is ook overleden. Een minuut stilte is dan wel gepast", sprak burgemeester Janssens.

De stad heeft zich maandag, tijdens het spoedoverleg met onder meer de vakbonden en de directie van De Lijn, geëngageerd om 32 voltijdse Lijnspotters aan het werk te zetten. Nu bedraagt dat aantal 25. Bovendien zal de stad politiemensen in uniform sensibiliseren om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Het Vlaams Belang zei in een reactie op de aangekondigde maatregelen dat ze het "betreuren dat de besturen altijd maar in actie komen nadat ze zijn opgeschrikt door dergelijke dramatische gebeurtenissen. Deze feiten zijn herkenbaar voor de Antwerpenaren en zijn een algemeen fenomeen dat het openbaar vervoer al heel wat jaren kenmerkt", aldus Dewinter.