Sp.a blijft resoluut achter sluiting kerncentrales staan

Print
De sp.a blijft resoluut achter de uitstap uit kernenergie staan. Die boodschap stuurde voorzitter Johan Vande Lanotte maandag uit na een uitgebreid partijbureau gewijd aan energiebeleid.
De liberalen en CD&V maakten eerder duidelijk problemen te hebben met de sluiting van de kerncentrales in ons land. De Vlaamse socialisten nodigden eind mei de voormalige Deense premier Paul Rasmussen uit om na te denken over het sociaal model naar Scandinavisch voorbeeld. Maandag kwamen Duitse beleidsverantwoordelijken langs om ervaringen uit te wisselen over het energiebeleid. Duitsland besliste net zoals België om uit de kernenergie te stappen.

Vande Lanotte maakte van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat niet kan worden teruggekomen op die beslissing, een boodschap bestemd voor VLD, MR en CD&V, die eerder al verschillende keren te kennen gaven niet meteen warm te lopen voor de uitstap. "Wie als eerste begint met investeringen in alternatieve energiebronnen haalt daar op termijn voordeel uit", zei de sp.a-voorzitter, die erop wees dat met de energie-investeringen die sinds de aankondiging van de sluiting zijn gedaan al drie kerncentrales kunnen worden vervangen.