Aantal positieve ademtesten weer toegenomen in Limburg

Print
De politiekorpsen van Maasmechelen, Lommel, Lanaken, Hazodi en Bilzen-Riemst-Hoeselt hebben afgelopen weekend tijdens de SLimactie (Safe Limburg) van 173 bestuurders een ademtest afgenomen.
Veertien onder hen (8 procent) bleek positief. Nochtans bleek het weekend ervoor dat de controles hun vruchten begonnen af te werpen met 2 positieve ademtesten op 140 gecontroleerde bestuurders.
Bij een bestuurder werd ook een positieve drugtest afgenomen. Bij de snelheidscontrole stelde de politie bij 5.735 voertuigen 213 (3,7 procent) overtredingen vast. In totaal werden 13 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Vorige week stond de teller op vier.

De politie maakte 55 processen-verbaal op voor onder meer het niet dragen van de gordel, inbreuken op verzekering en rijbewijs, technische eisen en inschrijving van het voertuig.

In heel Limburg werden 92 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met gewonden en 61 met stoffelijke schade. Bij de ongevallen vielen vier zwaargewonden en 34 lichtgewonden. Bij de ongevallen werden 67 ademtesten afgenomen en 5 ervan (bijna 7,5 procent) waren positief. Bij de ongevallen zijn nog twee rijbewijzen meteen ingetrokken en de politie nam een voertuig in beslag. Er waren 16 gevallen van vluchtmisdrijf.