Tien maanden cel voor Breeënaar die agenten bedreigde en belaagde

Print
De strafrechter van Tongeren heeft maandag een 36-jarge man uit Bree voor herhaald bedreigen van politieagenten van de zone Noord-Oost Limburg en het indienen van lasterlijke aangiften tegen drie politie-inspecteurs van de zone veroordeeld tot 10 maanden effectieve celstraf en een boete van 1.100 euro.
De feiten speelden zich af in 2003 en 2005 in Bree en waren het gevolg van een dossier waarin de beklaagde als verkrachter werd aangeduid door een 16-jarig meisje uit deze gemeente. De man werd in het kader van het onderzoek door de agenten ondervraagd. De Breeënaar heeft de feiten altijd met klem ontkend en vond dat hij door de agenten onheus werd behandeld.
Om zijn ongenoegen te uiten, bedreigde hij een aantal politieinspecteurs en hun familieleden met de dood en diende verscheidene aangiften tegen hen in bij het Comité P en de onderzoeksrecher van Tongeren. De man beweerde dat de agenten hem tijdens zijn verklaring mishandeld en aangerand hadden. De rechter oordeelde dat de aangiftes voortsproten uit de fantasie van de beklaagde en dat er in het dossier geen enkel objectief bewijs voor de beschuldigingen kon aangetroffen worden.
Ook het slachtoffer van de verkrachting, haar ouders en vrienden werden door de Breeënaar bedreigd. Het meisje diende herhaaldelijk klachten in omdat de man haar geruime tijd stalkte via gsm en internet. Het dossier rond de verkrachting is nog hangende voor het hof van beroep in Antwerpen.
Aan de benadeelde agenten moet de Breeënaar 200 euro schadevergoeding betalen. Ook het slachtoffer van de verkrachting kreeg dezelfde schadevergoeding toegewezen.