Treinbotsing bij Maastricht eist 41 gewonden

Het ongeluk gebeurde om tien voor drie toen een stoptrein uit Kerkrade op een lege, stilstaande trein botste. Beide treinen zouden worden gekoppeld. Bij de botsing zijn reizigers met kracht naar voren geslingerd.

GPD

Een inzittende is met ernstige ademhalingsmoeilijkheden opgenomen in het ziekenhuis. Twee mensen werden, in de woorden van burgemeester Leers van Maastricht, 'middelzwaargewond' naar het ziekenhuis gebracht; zij hebben ernstige botfracturen opgelopen. Veertien lichtgewonden moesten zich laten behandelen voor kneuzingen en lichtere breuken. Ongeveer 24 reizigers zijn door huisartsen geholpen. Enkele lichtgewonden gingen op eigen initiatief voor eerste hulp naar Heerlen, vanwege de drukte bij het AZM. Het station werd binnen een kwartier ontruimd om brandweerlieden, hulpverleners en ambulancepersoneel ongestoord hun werk te kunnen laten doen.

De treinen reden pas weer vanaf halfzeven zaterdagavond. De Onderzoeksraad voor Verkeersveiligheid, die zich eerder al kritisch heeft uitgelaten over het spoor, zal zich over het ongeluk buigen. Nog niet bekend is of de botsing het gevolg was van een defect of van menselijk handelen.

Aangeboden door onze partners