Dokter betrapt 3 inbrekers in praktijk na avondje uit

Print
"Plots kwamen drie jonge mannen uit mijn praktijk, ze brulden enorm en daar schrok ik van," vertelt dokter Jean-Paul Billiet die zaterdagochtend, toen hij met zijn gezin terugkeerde van een gezellig avondje in Maaseik, drie inbrekers in zijn kabinet betrapte. Ze gingen aan de haal met 500 euro aan cash en doorzochten het hele huis.
"We waren vrijdagavond te voet door Maaseik gaan stappen," vertelt dokter Billiet. "Rond 2 uur zaterdagochtend kwamen we thuis. Toen ik van de inkomhal mijn huis binnenstapte, zag ik de drie jongens van zowat 17 jaar uit mijn praktijk komen. Ze kwamen via de trap vanuit de kelderverdieping en maakten bijzonder veel lawaai. Daarop liepen ze alledrie naar de keuken, waar ze langs de achterdeur wegvluchtten. Omdat ik zelf problemen heb met mijn knie kon ik niet achter hen aanrennen. Ik heb ze op een meter van mij allemaal zien passeren."

Dokter Billiet stelde vast dat de drie jongens - die niet gemaskerd of gewapend waren - zijn hele huis en praktijk hadden doorzocht.

"Ze zijn binnengedrongen via een achterdeur. Alle kasten en laden in huis waren geopend en doorzocht. In mijn praktijk zijn ze aan de haal gegaan met geld en bankkaarten. Alles bij elkaar hebben ze ongeveer 500 euro buit gemaakt. We hebben onmiddellijk alle rekeningen laten blokkeren en de politie op de hoogte gebracht," vertelt de dokter.

"De daders waren gewone gasten. Vermoedelijk is er nog een vierde bij geweest die hen getipt heeft dat we te voet thuiskwamen. Het moet al toeval zijn dat ik de drie betrap op het moment dat ze vanuit de kelder via de trap naar boven wandelen. Die kerels hebben geluk gehad dat ik problemen had met mijn knie, anders had ik zeker één van hen te grazen gekregen."

In het huis is er ook lichte schade aangericht. De buitendeur waarlangs de jongeren binnendrongen, is zo zwaar vernield dat ze niet meer dicht kan. "Voorlopig staat er een zware kast voor zodat er niemand meer binnen of buiten kan," stelt Jean-Paul Billiet. De politie van de zone Maasland is een onderzoek gestart en zoekt een drietal jongeren die in de nacht van vrijdag op zaterdag door Maaseik slenterden.