Nieuwe vrachtverbinding Oostende-Tilbury ingehuldigd

Print
Maandagavond werd in de Oostendse haven de nieuwe vrachtverbinding tussen Oostende en Tilbury in de Thames-monding ingehuldigd. Meteen vertrok ook het eerste schip naar de Britse haven.
"De verbinding is belangrijk omdat ze er voor zorgt dat we vanuit de haven van Oostende nu de hele kust van Engeland bestrijken. Ramsgate in het Zuiden, Ipswich in de Midlands en Immingham in het Noorden worden ook bereikt vanuit Oostende", zei havenmanager Paul Gerard. De "Seine" is het zevende schip dat Ferryaway inzet vanuit Oostende.

De nieuwe vrachtverbinding wordt een keer per dag verzorgd door de "Seine", een door Ferryways gecharterd vrachtschip dat 90 trailers aan boord kan nemen. "We verwachten door de nieuwe verbinding per jaar een stijging in de trafiek van 15 procent. Er is een extra tewerkstelling van 5 personen in België en 10 in Engeland. We zien vooral groeimogelijkheden omdat Tilbury dichtbij Londen ligt en die haven in aanloop van de Olympische Spelen in 2012 in Londen zeer belangrijk zal worden voor vrachtvervoer en aanvoer van grondstoffen en materialen", aldus Filip Olde Byvank van Ferryways.