Waals Gewest behoudt 10 miljoen aandelen in Arcelor

Print
De Waalse regering zal 10 miljoen van de 15 miljoen Arcelor-aandelen die ze nog bezit, behouden. Dat werd maandag vernomen van het kabinet van minister-president Elio Di Rupo.
De Waalse regering zegt dat ze haar engagement om een groot aantal aandelen te behouden, respecteert. Dat engagement ging de Waalse regering in de maand juli aan met de vakbonden, toen de regering een vierde van haar belang in de staalgroep verkocht.
Zelfs als het aandeel van het gewest in de groep Mittal/Arcelor sterk verkleind is, wil het gewest een bestuurder in de groep behouden, is te horen op het kabinet van Di Rupo. De prioriteit van de Waalse regering blijft het industriële project van de nieuwe groep en niet de financiële opbrengsten, zo luidde het. De eerste zorg is dus het respecteren van de engagementen die vertegenwoordigers van Arcelor en Mittal Steel de laatste maanden zijn aangegaan tegenover de Belgische autoriteiten. Het kabinet van de minister-president trekt zich niet alleen het lot aan van de afdeling roestvrij staal, maar ook de verklaringen van Mittal over de "warme lijn" in Luik.