Mittal/Arcelor: Geen herstructureringen gepland in Europa

Print
Uit de fusie van Mittal en Arcelor zullen "geen herstructureringen in de zone van Arcelor in Europa" voortvloeien, zo heeft Arcelor zondagnacht in een mededeling gepreciseerd.
De gefusioneerde staalgroep zal volgens het plan voor 50,6 procent in handen van de aandeelhouders van Arcelor en voor 49,4 procent in die van Mittal zijn. Volgens het nieuwe bod van Mittal zal de geplande fusie uitmonden in "een opslorping van Mittal door Arcelor". De nieuwe groep zal op de beurzen van van New York, Parijs, Madrid, Amsterdam, Brussel en Luxemburg genoteerd staan. De aandeelhouders van Arcelor wordt een combinatie van aandelen (69 pct) en cash (31 pct) geboden.

Arcelor blijft zich verzetten tegen de verkoop van de Canadese groep Dofasco, die enkele maanden geleden werd overgenomen. De raad van bestuur krijgt achttien leden, van wie twaalf huidige bestuurders van Arcelor. De hoofdzetel komt in Luxemburg. De algemene directie zal samengesteld zijn uit zeven mensen, onder wie de vier leden van de algemene directie van Arcelor.