Italiaans voetbalschandaal: Juventus en Milan voor de rechter

Print
De Italiaanse topclubs Juventus Turijn, AC Milaan, Lazio Roma en Fiorentina zijn donderdag officieel voor de rechter gedaagd door de procureur van de Italiaanse voetbalfederatie, Stefano Pelazzo.
De clubs worden beschuldigd van het zelf selecteren van scheidsrechters en het manipuleren van wedstrijden in het seizoen 2004-2005, inbreuken op de artikels 1 tot 6 van de sportwetgeving. De rechtzaak gaat zondag van start in Rome. De zaak kan ernstige gevolgen hebben voor het calcio, er zijn stemmen die opgaan om de laatste twee titels van Juventus af te pakken, mogelijk zakt de Oude Dame zelfs naar de Serie B. Het verzoek werd donderdag om 17u30 bekend gemaakt, na het sluiten van de beurs in Milaan, waar drie van de genoemde clubs genoteerd staan en na de wedstrijd Italië-Tsjechië (2-0). De Squadra Azzurra plaatste zich voor de achtste finales.
Het is de bedoeling om het proces te beëindigen voor 20 juli, zodanig dat de Italiaanse federatie de lijst met clubs die mogen deelnemen aan het Europees voetbal tijdig kan doorsturen naar de Europese voetbalfederatie UEFA.