Verschillende Premier League-clubs willen Seol

Print
De Zuid-Koreaanse international Ki-Hyeon Seol, die met zijn land deelneemt aan het WK, wekt de interesse van verschillende clubs uit de Engelse Premier League.
Dat verklaarde donderdag Jez Moxey, uitvoerend directeur van de Engelse tweedeklasser Wolverhampton Wanderers, de huidige club van Seol. "Seol wekt veel interresse en ik kan bevestigen dat verschillende clubs in hem geïnteresseerd zijn", aldus Moxey. "Maar hij ligt bij ons nog twee jaar onder contract."

Volgens verscheidene Engelse kranten is één van de geïnteresseerde ploegen Tottenham Hotspur, subtopper in Engeland en club van Seol's landgenoot Young-Pyo Lee. Andere gegadigde is Reading, dat dit seizoen de promotie afdwong naar de Premier League.

Seol zou na Lee en Ji-Sung Park (Manchester United) de derde Koreaan in de Premier League kunnen worden. De 27-jarige Seol speelde voor zijn Engels avontuur op de Belgische velden, bij Antwerp ('00-'01) en Anderlecht ('01-'04).

Seol lag in de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk (1-1) met een voorzet aan de basis van de gelijkmaker. Het was tot dusver zijn enige match op dit WK.