NMBS en De Lijn openen rouwregister

Print
De NMBS en De Lijn openen vanaf vandaag/maandag een rouwregister als teken van medeleven met de familie van Guido Demoor, de Thalys-bestuurder die zaterdag om het leven kwam op een bus van De Lijn.
Het stadsbestuur van Antwerpen betuigt op zijn beurt ook zijn medeleven aan de familie van het slachtoffer. Tijdens de gemeenteraad van maandagavond zal als teken van medeleven een minuut stilte worden gehouden. De officiële bevlagging aan het stadhuis zal halfstok worden gehangen tot en met de dag van de begrafenis van Demoor.

Het rouwregister van de NMBS ligt vanaf maandagmiddag 13 uur in het Centraal Station. Mensen die het willen ondertekenen, kunnen er tot na de begrafenis terecht tijdens de openingsuren van het station (van 5 uur 's morgens tot 1 uur 's nachts). Maandag zal het rouwregister op het voorperron liggen, vanaf dinsdag ligt het in de grote hal.

Het rouwregister van De Lijn ligt in de Lijnwinkel op de Franklin Rooseveltplaats vanaf maandag 13 uur tot na de begrafenis. Iedereen kan er tijdens de weekdagen terecht van 7 tot 19 uur en op zaterdag van 8 tot 16 uur.