Groepswinst voor Argentinië na draw met Nederland

Print
Argentinië is woensdag groepswinnaar geworden in groep C op het WK voetbal nadat het in Frankfurt 0-0 gelijkspeelde tegen Nederland.
Beide teams eindigen op 7 punten, maar Argentinië heeft een beter doelpuntensaldo. In de 1/8ste finales mogen de Argentijnen het opnemen tegen Mexico (2de in groep D), en komt Nederland uit tegen Portugal (1ste in groep D). In de andere wedstrijd in groep C won Ivoorkust met 3-2 van Servië-Montenegro. Beide teams waren al uitgeschakeld.

Argentinië en Nederland kwamen het veld op in een fel gewijzigde samenstelling in vergelijking met de eerste duels, want beide trainers wilden niets riskeren met de spelers die al geel achter hun naam hadden.

Argentinië opende het best, via kansen van Esteban Cambiasso (8.) en Carlos Tevez (17.), maar Nederland repliceerde via Dirk Kuyt in de 18de minuut. De Argentijnen bleven echter domineren, en waren heel dicht bij de 1-0 toen Khalid Boulahrouz de bal bijna in eigen doel devieerde. De paal bracht echter redding voor de Nederlanders. Daarna kregen Maxi Rodriguez en Messi nog kansen, maar de teams gingen rusten bij 0-0.

In de tweede helft werden de Nederlanders tegen het eigen doel gedrukt, maar dat leverde weinig op voor de Argentijnen. Nederland kwam er geleidelijk aan door, en kreeg nog kansen via Cocu, maar het bleef 0-0.