Van Brempt countert Peeters over inhaalverbod vrachtwagens

Print
Vlaams minister van Mobiliteit, Kathleen Van Brempt, is het absoluut niet eens met collega van Openbare Werken, Kris Peeters, omtrent het inhaalverbod voor vrachtwagens op 2x2-wegen.
Peeters gaat volgens haar zijn bevoegdheid te buiten. Zij vindt dat uitzonderingen op het algemene inhaalverbod steeds goed onderbouwd moeten zijn en getoetst moeten worden aan de verkeersveiligheid. Peeters verklaarde donderdag dat hij het algemene inhaalverbod voor vrachtwagens niet wil toepassen op alle 2x2-wegen in Vlaanderen. Vlaanderen heeft volgens de CD&V-minister zelf al een "verstandig inhaalverbod" dat om onderbouwde redenen beperkt is tot bepaalde plaatsen en bepaalde uren.

"Ik ben erg verbaasd over dit standpunt", reageert Van Brempt. Van Brempt ziet enkel uitzonderingsmogelijkheden als er "goede argumenten" zijn op het vlak van "verkeersveiligheid of doorstroming". De kritiek van Peeters dat een inhaalverbod om twee uur 's nachts misschien weinig zin heeft, vindt Van Brempt onterecht. "Er zijn er ook die vinden dat je 's nachts 140 of 150 km/uur zou mogen rijden op de snelwegen. We moeten blijven denken vanuit de verkeersveiligheid", zegt Van Brempt nog.