VRT toont begrip voor niet onmiddellijke realisatie visie

Print
Het directiecomité van de VRT en gedelegeerd bestuurder Tony Mary aanvaarden dat hun visie over de manier waarop VRT in het digitale tijdperk een slagkrachtige en onafhankelijke openbare omroep kan blijven, niet onmiddellijk volledig kan worden gerealiseerd.
Ze zijn het er over eens dat, gelet op het kader dat de Vlaamse regering heeft geformuleerd, de VRT zijn actieplannen moet aanpassen. Dat staat in een mededeling van Mary en het directiecomité donderdag. De tekst volgt daags nadat het Vlaams parlement debatteerde over het financiële kader van de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT en de reactie van Mary daarop. Die had laten verstaan de overeenkomst niet te zullen ondertekenen.
Vlaams minister van Media Geert Bourgeois eiste zo snel mogelijk duidelijkheid over het standpunt van de VRT-topman. "Het VRT-directiecomité en de gedelegeerd bestuurder willen in het belang van alle Vlamingen ook in het digitale tijdperk een slagkrachtige en onafhankelijke openbare omroep behouden. Het voltallige directiecomité en de gedelegeerd bestuurder aanvaarden natuurlijk dat de VRT-visie niet onmiddellijk volledig kan gerealiseerd worden", luidt het. "Ze zijn het er over eens dat, gelet op het kader dat de Vlaamse regering heeft geformuleerd, de VRT zijn actieplannen moet aanpassen. Ook over de aanpak van de verdere onderhandelingen is er eensgezindheid", gaat de tekst voort.