Moeder van aanklager Michael Jackson zelf voor de rechter

Print
De moeder van de jongen, die superster Michael Jackson had aangeklaagd voor seksueel misbruik, moet zich op 7 augustus zelf voor de rechter verantwoorden voor fraude met sociale uitkeringen.
De vrouw houdt volgens haar advocaten haar onschuld staande. In juni vorig jaar sprak een jury in Californië Michael Jackson na een proces van bijna vijf maanden vrij van seksueel misbruik van de toen dertienjarige Gavin Arvizo en alle andere aanklachten. Tijdens het proces had de verdediging telkens weer gehamerd op het feit dat zijn moeder Janet een bedriegster en leugenaarster zou zijn, en dat zij haar zoon had gebruikt om van Wacko Jacko geld te kunnen aftroggelen. Tijdens de debatten kwam daarbij aan het licht dat de vrouw bij wijze van minnelijke schikking 150.00 dollar aan schadevergoeding van een warenhuisketen had bedongen. Janet Arvizo, die uitkeringen kreeg, had dit echter verzwegen tegenover de sociale diensten. Zij zou intussen van november 2001 en maart 2003 nog bijna 18.000 dollar aan uitkeringen hebben gekregen, wat het parket ondertussen naar 8.000 dollar heeft teruggebracht. Haar advocaten contesteerden de beschuldiging door de verdediging van Jackson tijdens diens proces niet. Zelf riep ze een amendement op de Amerikaanse grondwet in om zichzelf niet in beschuldiging te stellen.
Na de vrijspraak over de hele lijn van de zanger/danser die ondertussen in Bahrein woont, zeiden juryleden dat zij effectief vraagtekens hadden bij de figuur van moeder Arvizo. Op een hoorzitting voor een rechter in Los Angeles hield de 37-jarige vrouw woensdag haar onschuld staande. De rechter las de akte van beschuldiging voor en stelde 7 augustus vast voor een inleidende zitting.
De advocate van Arvizo, Patricia Hattersley, zei te hopen dat de affaire tegen dan van de baan is door een deal te sluiten met de procureur. De Amerikaanse wetgeving laat dit toe en zorgt ervoor dat een verdachte aan een proces kan ontsnappen. Arvizo riskeert drie maanden cel.