Ernstige verkeershinder door brand in Houthalen

Print
De brand, die tijdens de nacht van woensdag op donderdag woedde in taverne 't Riethof op de Grote Baan (N74) in Houthalen, heeft donderdagochtend ernstige verkeershinder veroorzaakt.
De brand brak rond 2.15 uur uit. Tijdens de ochtendspits stond er op de Grote Baan tussen Hasselt en Eindhoven een file van ongeveer vier kilometer.

's Nachts waren wegenwerkers bezig met het plaatsen van conflictvrije verkeerslichten aan vier gevaarlijke kruispunten op de Grote Baan, waaronder het kruispunt met de Herebaan, waar de taverne gelegen is. Door de brand liepen de werken vertraging op. Normaal eindigen de arbeiders hun werk om 6 uur, maar nu liep dat twee uur uit. 's Nachts is er telkens maar één rijvak in beide richtingen beschikbaar. Donderdag werden pas rond 8.15 uur de vier rijvakken vrijgegeven.

Het waren ook de wegenwerkers die de brand in de taverne opmerkten en de brandweer verwittigden. De arbeiders konden de twee bewoners uit het pand redden. Ze zijn met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Het rieten dak maakte het de spuitgasten van Genk en Heusden-Zolder moeilijk om de brand te blussen. Het bluswater gleed gewoon van het riet af en daarom moest het volledige dak afgebroken worden. De taverne is volledig verwoest.